D7000

 
Fick hem en ny kompis på posten idag, vi kommer trivas så bra ihop och den är värd varenda krona. 
 

Bruxelles

En tredagars resa till Bryssel med fina klassen i bildformat. Har varit så otroligt roligt och lärorikt. Bryssel är en himla fin stad, iallafall det lilla jag fick se under tre dagar och jag vill dit igen. Fast för att få dansa och uppleva staden och inte bara lyssna på komissionärer och politiker och äta mat vilket också är roligt, men ändå.

Bästa brödet

Har bakat det enklaste och godaste brödet jag vet som start på en lördag med grå himmel och gula och röda löv på träden. Jag går omkring i tjockare strumpbyxor och kofta med halsont och borde packa för på måndag åker jag till Bryssel i tre dagar med min fina klass, är super nervös för att flyga för första gången.

Receptet på Bästa brödet:
Blanda ihop:
5dl Vetemjöl
3dl Rågsikt
2dl Grahamsmjöl
4tsk Bikarbonat
1tsk Salt
4dl Blandade fröer (t ex solroskärnor, linfrön, vetekross)
Tillsätt:
2dl Mörk sirap
0,5dl Rapsolja
1l Lättfil
 
Blanda ordentligt, helst i en bakassistent, häll upp i två smorda eller pappersklädda avlånga bakformar och grädda i 175 grader i 80 minuter.
Klart, allra godast nybakat eller rostat med smör, ost, kalkonskinka, valfria grönsaker och en kopp te.
 
 

Snart brinner löven och kylan biter i kinden igen





Onsdag: Prickig blus ifrån Myrorna, ny favoritkjol ifrån Lindex, Dr Martens och så lite höstluft tillsammans med det. Perfekt.

Florence + the Machine

 
 
Lyssnar mest på det här när jag lagar mat, bakar, städar, pluggar, tränar, cyklar till skolan eller bara är. Bara för att hon är så jädra bra.
 
 

Lunch på tomatsoppa med mozarella

Idag åt jag supergod lunch i form av Tomatsoppa toppad med mozarella och några skivor bröd till.
Hittade receptet hos fina Hanna, så tackar henne för något som gjorde magen himla glad.
Nedan står receptet för soppa till fyra personer.
 
Du behöver:
1 gul lök
180 g grillad paprika
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (à 400 gram)
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk torkad oregano
3 dl liten pasta (t ex snäckor eller risoni, kan uteslutas)
1 kruka strimlad basilika
1 tsk strösocker (kan uteslutas)
150 gram mozarella
Salt och peppar
Valfritt, gott bröd
 
Gör såhär:
Skala och hacka först löken, skölj paprikan noga och skär den i strimlor. Fräs löken och paprikan i oljan ca 3 minuter i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt de krossade tomaterna, buljongen, oreganon och eventuellt pastan. Om du använder pasta, låt den då koka under lock tills den är klar enligt koktidsanvisningen på förpackningen. Rör om då och då och blanda i den färska basilikan. Smaka efter tycke av med (socker), salt och peppar.
Om man vill kan man toppa soppan med mozarella, vilket jag rekomenderar för det var supergott och ät någon skiva av favoritbrödet till, såklart!

Busenkel, snabb och supergod soppa som kan göras i oändliga varianter vad gäller smak. Testa!
 

RSS 2.0