Pianohyllor, gröna balkonger, hustak och flerfärgade pinnstolar.

Källor: här & här
Lite inredningsinspiration såhär på tisdagseftermiddagen före Valborgsbrasa och fint sällskap, det kliar i mina fingar och jag vill mest bara flytta in i min drömlägenhet så fort som möjligt och den skulle gärna få innehålla lite av det här, helst allt.
 
Jag hoppas ni har en fin Valborg och spenderar den med personer ni tycker om. Imorgon är det första maj och då ska jag äta brunch med mina bästa hemma hos Regina, gå på marknad i stan och plantera potatis i trädgården med min familj.

Grillpremiär en fredag i april.

Den här fredagen var en otroligt jobbig dag med begravning och farväl av en vän och före detta klasskompis som förlorat kampen emot leukemi och det gör ont för att världen är så fruktansvärt orättvis, men kvällen slutade himla bra ändå med premiärgrillning hos Hanna. Lite såhär såg det ut:
Regina var där, med Angry Birds keps från glassbilen, servetthatt och snygghet,
Linnea,
det åts god mat, bland annat grilloumi och grillad majskolv,
Fina Amanda & Sandra och en suddig men glad jag,
Sara med världens kanske finaste hår,
Clara,
Ulrika,
Det grillades marshmallows och gjordes S'mores och så har vi en något brusig men värdinna i form av Hanna.
Det var en himla trevligt och utöver dessa var även Alexander, Joel, Viktor, Filip, Ingrid & Lisa där, men dem fick jag ingen bild på. Det pratades om viktiga och mindre viktiga saker och jag tycker inte att premiärgrillningen för i år kunde varit bättre.

Idag är det söndag och jag har läst franska så huvudet är helt mosigt men det faktum att jag skriver mitt sista prov i ämnet imorgon gör det mer okej. Ska avsluta min kväll nedbäddad med säsong ett av Grey's Anatomy, för det är jag värd. Ha det fint!

En söndag i bästa bemärkelse.

Söndagsfrukost i sitt ess. Keso & turkisk yoghurt, hemgjord müsli, äppelbitar, hembakad fillimpa, en kopp chai te med mjölk på nya Muminbrickan ifrån London och ett par avsnitt Vänner i sängen.
 
I eftermiddag har jag suttit vid ett bord i fyra timmar tillsammans med min bästa Ingrid, druckit te, ätit mellanmål och pratat om viktiga och mindre viktiga saker. Så som utbildning, framtida resor, trender och drömmen att snart få inreda sin egen lägenhet. Hon är så bra, så bra och med henne mår jag alldeles ypperligt. Något annat som också är bra är att det idag var tolv plusgrader varmt och snödroppar i rabatterna.
Hej våren, du är varmt välkommen!
 

Två sorters müsli.

Det här är vad jag har pysslat med idag, två olika sorters müsli. Hur gott som helst, därför att den bästa müslin som finns är den en gör själv.
En vanlig med havregryn, råg- och dinkelflingor, pumpakärnor och russin och en granola med endast havregryn.
Till granolan behöver du:
1,5-2 liter havregryn (satsen blir väldigt stor, och passar perfekt i min familj)
2,5 dl vatten
0,75 dl olja
0,5 dl honung
+ lite honung att ringa över under tiden som det rostas.
 
Sätt ugnen på 175° Häll upp havregrynen i en bunke samtidigt som vatten, olja och honung blandas i en kastrull och värms tills det är enkelt att röra om. Ringa lite av blandningen över havregrynen och blanda om ordentligt så det inte finns för mycket klumpar. Upprepa ett par gånger men spara lite grann. Häll upp allt i en oljad långpanna, ringla över det sista av blandninge och blanda runt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen i ungefär 25-30 minuter, blanda om då och då för att förhindra att det bränner. Låt svalna och häll upp i burk. Klart!
Till den vanliga behöver du:
1 liter havregryn
4 dl rågflinor
5 dl dinkelflingor
(stor sats även här)
1 dl vatten
0,5 dl olja
0,25-0,5 dl honung (du kan på så sätt avgöra sötma själv)
1 dl pumpakärnor
1,5 dl russin, men det går att välja valfri mängd torkad frukt, t ex russin, tranbär, aprikoser eller fikon.
 
Sätt ugnen på 175° Häll upp havregrynen, rågflingor och dinkelflingor i en bunke samtidigt som vatten, olja och honung blandas i en kastrull och värms tills det är enkelt att röra om. Ringa lite av blandningen över grynen och flingorna och blanda om ordentligt så det inte finns för mycket klumpar. Upprepa ett par gånger men spara lite grann. Häll upp allt i en oljad långpanna, ringla över det sista av blandninge och blanda runt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen i ungefär 5-10 minuter, blanda om då och då för att förhindra att det bränner. Blanda i pumpakärnor och russin, blanda om igen. Låt svalna och häll upp i burk. Klart!
Ät och njut med valfritt tillbehör. Mina favoriter är yoghurt, keso, nötter och färsk frukt! Går även utmärkt att toppa fruktsalladen, gröten och glassen med.

När en fyller arton år:

Om lite mindre än en månad fyller jag arton, vuxen, myndig och ansvarsfull. Åtminstone är det så det sägs att det ska vara. I år önskar jag mig det här.
Ha en fin dag!
 
 
 

London IIII

Det blev onsdag och vi promenerade till tunnelbanan runt niotiden efter att ha fyllt magen med frukost.
Och åkte till Covent Garden, redan då var det otroligt mycket folk. Vi fick en ordentlig genomgång av badbomber inne på Lush och blev helt sålda. Det luktar ju så gott, och vem vill inte ha bubblor i hela badrummet och färgat vatten?
Och så gick vi hit, älskar den här pyttelilla butiken på andra våningen. Massvis med Mumin och kunde ju inte gå därifrån tomhänt så köpte med mig ett bokmärke och en bricka att servera frukost och mellanmål på, se här.
Åkte till Piccadilly Circus och gick på M&M's World dessutom, köpte med mig lite färgglada godisar hem till familjen och det var väldigt häftigt att gå in i en butik på fyra plan som endast var relaterat till en godissort.
Sen efter det kände vi oss ganska färdiga med stan i sig och åkte tillbaks till hotellet igen, duschade och fräschade upp oss lite grann.
Vi gick till Côte, åt supergod risotto med zucchini, gröna ärtor, bönor och sparris, drack te och kaffe och diskuterade livet i allmänhet och lånade wi-fi för att uppdatera andra om London och uppdatera oss själva om vad som hände hemma i Sverige. Hon är så klok den där Emma och den starkaste person jag vet.
När vi var klara var det kolsvart ute och sängen lockade efter att väskorna var packade. Sista hela dagen i London var slut.
Vid sextiden på torsdagmorgon tog vi oss upp och gjorde oss klara för avfärd, gick till tunnelbanan och åkte till Paddington.
Paddington. Varför är inte tågstationerna såhär fina i Sverige för? Åh. Härifrån åkte vi vidare mot Heathrow för att säga adjö till London för den här gången.
Vi checkade in för att sedan äta frukost på Pret A Manger. Yoghurt och nötter för min del och yoghurt och fruktsallad för Emma, och te eller kaffe också. Såklart!
Vi gick ombord och jag lyssnade på gamla avsnitt ur Filip och Fredriks podcast och sov lite grann. Har ni några favoriter? Tipsa mig i så fall!
Vi flög högt över molnen och jag saknade London ganska fort och vill tillbaka väldigt snart, har så mycket kvar att se och därför säger jag: På återseende, London!

London III

Tisdag i London.
Vaknade upp på rummet, åt frukost i hotellets matsal,
Fixade iordning med allt nödvändigt och begav oss sedan iväg. Shopping stod på schemat. Tog the Central Line till Oxford St, Regent St och Carnaby/Soho.
Lunchade nyttig snabbmat på Leon, jag åt sötpotatisfalafel och Emma vegetarisk curry. Här kan ni ju läsa mer om stället, tips om ni åker till London. Super gott!
Gick vidare och in på Carnaby Street, provade Dr Martens bland annat men köpte inga och ångrar mig lite såhär i efter hand men köpte mig två stycken kjolar på American Apparel, och som jag längtat!
Stannade till på Victoria's Secret, och det var ju som en ren och skär dröm. Köpte dofter och body lotion och kommer dofta så gott ett bra tag fram över. Skulle kunnat köpa en av alla sorter och underkläder lika så, men den här gången blev det inte så.
Fotade dåligt resten av dagen men fick med mig ett par nya snabba dojjor ifrån Asics, en klocka och en scratch map (som Julia tipsade om på bloggen!) ifrån Urban Outfitters, två klänningar och en blus ifrån Topshop hem.
Härefter sa vi godnatt och bestämde oss för att sömn var bästa medicinen mot trötta ben och ömma axlar efter bärande på kameror och väskor hela dagen.
 

RSS 2.0