Torsdagstips.

Idag fick jag en idé om att prova på att göra egna mellanmålsbars så jag plockade fram sånt som är gott och fanns i skafferiet. Det här blev supergott och var otroligt enkelt att göra.
 
Mandel- och dadelbars
2 dl färska dadlar (eller torkade som varit blötlagna i minst 15 minuter tills de blivit mjuka)
1,75 dl mandel (funkar såklart med andra nötter också!)
0,25 dl solrosfrön
1 msk linfrön
1 näve russin
1 msk vatten
Vaniljpulver
 
Gör såhär:
1. Dela dadlarna i mindre bitar samtidigt som mandel, solrosfrön och linfrön mixas till fina bitar.
2. Blanda i dadlarna, russinen och vaniljpulvret. Mixa. Häll i vattnet och mixa ytterligare tills det blir en seg massa.
3. Kavla ut på plåtpapper och lägg i frysen i ca 20 minuter, dela i 10 bitar och ät.

Kommentarer
Postat av: Lena

Åh, det där såg underbart ut. Måste testas!

Svar: Ja, du måste testa!
cinquantejours - en fotodagbok

2013-05-31 @ 08:49:31
URL: http://lena.blo.gg
Postat av: Olivia

Ser sjukt gott ut!

2013-05-31 @ 16:17:30
URL: http://sammels.blogg.se/
Postat av: Frida

Det där lät som ett galet bra recept! Hur smakar det ungefär?

Svar: Oj, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva. Men det smakar sött och vanilj :)
cinquantejours - en fotodagbok

2013-06-02 @ 20:25:28
URL: http://fridagodling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0