Om två rutiga fynd.

Idag är det redan den sista januari 2013, och jag har köpt två rutiga plagg för småpengar. Ett par byxor på HM's rea och en högmidjad kjol på Myrornas. Jag är himla nöjd eftersom jag lever på en shoppingförbuds variant inför London, det börjar bli tråkigt att alltid ha samma kläder, varje dag.
Ha det fint!

Om läsning och scones en söndagsmorgon.

Söndagsfrukost i all ära. Grahamsscones med kalkon, keso och grönsaker, chai te, kiwi och en bra bok.
 
Idag skiner solen utanför fönstret och termometern visar tre minusgrader, perfekt vinterväder, ikväll ska jag jobba två timmar, imorgon är det en ny vecka igen och igår spenderade jag kvällen hemma hos min bästis med töntig brittisk komedi, te och prat om viktiga saker.
Vad gör ni idag?

Om fredags finheter.

Mariells inlägg om att må bättre.
Hildas lista med 100 bra saker.

Idag är fredag, vilket innebär ledighet och en chans att pusta ut igen och samla på sig ny energi.
Tills dess ska jag spendera tid i köket och baka nya brödsorter, läsa böcker, umgås, jobba några timmar och bara vara. Jag firar också att det är  fredag med en ny kategori, "Om fredags finheter" heter den, bara för att det är så viktigt att hitta det fina i livet och positivitet när det kanske är mörkare och det tänkte jag samla här.
 
Klicka på bilderna för att komma till källorna.

Om att fynda second hand.

I fredags eftermiddag strosade jag omkring en stund på stan i väntan på min mamma, av ren vana gick jag in på second hand butiken i stan och kollade på flytta-hemifrån-saker och böcker för kläder är det ju inte lönt att leta efter, men så fann jag den här. Jag har lite mindre pengar i plånboken men jag är en fin fuskpäls rikare, jag har letat i över ett år för en riktigt fin till ett bra pris och nu hänger den i hallen och väntar på mig. Himla bra.
 
Söndagsbestyr i vanlig orning står på schemat och det innebär sen frukost, läsning, ett träningspass, pyjamas istället för klänning och vila, lite skolarbete också såklart.
Ha en super fin söndag, det är vi värda allihop.
 

Om ett foto i timmen torsdag.

 
9:00 Vaknar upp i en alldeles för bekväm och varm säng som egentligen inte borde tillåtas att lämnas, men solen lyser utanför fönstret. Upp och hoppa!
10:00 Tar en snabb dusch och sätter upp håret i en turban.
11:00 Arrangerar frukost. Te, nybakta scones, juice och en clementin, och ljusrosa tulpaner såklart! Väldigt gott och alldeles perfekt som lördagsfrukost. Termometern visar åtta plusgrader, helt fantastiskt för att vara den fjärde januari.
12:00 Rummet, som liknar ett bombnedslag behöver städas.
13:00 Det resulterar i det här, mycket bättre!
14:00 Äter lunch med Ingrid (som jag dessvärre inte fick någon bild på) för att prata om framtidsdrömmar, resor, utbildning, pojkproblem och andra viktigheter. Henne tycker jag om! Jag åt tagliatelle och kyckling med pesto.
15:00 Hemma igen, läser the Hobbit i min säng.
16:00 Promenerar med Clara samtidigt som det börjar bli mörkt, det positiva är att det blir mörkt lite senare för varje dag som går igen.
17:00 Skaffar mig silvriga naglar.
18:00 Vickar på lösa framtänder och inspekterar gluggar på den sexåriga lillasystern samtidigt som vi äter middag, något så fredagslyxigt som korv med mos. Så får det vara ibland.
19:00 Plockar fram pensel och färg, och målar ett mini staffli att ställa en ram på, vilket foto som ska pryda den vet jag inte än. Fick lära mig lite nytt om leoparden också, fascinerande djur det där.
20:00 Resultat! Efter grundmålning och en extra med vanlig vit färg.
21:00 Bakar kakor, Chokladbröd närmare bestämt. Snabbt och lätt, vill ni ha recept så säg till! Nu är pappa glad för att ha fått en kaka till kaffet på maten ett tag framöver.
:
22:00 Tittar på Downton Abbey, är helt fast och har snart kollat klart på säsong 1. Två till väntar tills jag är i kapp men vad gör väl det? Har ju massor av fantastiska klänningar, vacker miljö och spektakulär inredning att ta igen, underbart! Min kväll fortsätter i samma ordning ett tag till. God natt!

RSS 2.0