Två sorters müsli.

Det här är vad jag har pysslat med idag, två olika sorters müsli. Hur gott som helst, därför att den bästa müslin som finns är den en gör själv.
En vanlig med havregryn, råg- och dinkelflingor, pumpakärnor och russin och en granola med endast havregryn.
Till granolan behöver du:
1,5-2 liter havregryn (satsen blir väldigt stor, och passar perfekt i min familj)
2,5 dl vatten
0,75 dl olja
0,5 dl honung
+ lite honung att ringa över under tiden som det rostas.
 
Sätt ugnen på 175° Häll upp havregrynen i en bunke samtidigt som vatten, olja och honung blandas i en kastrull och värms tills det är enkelt att röra om. Ringa lite av blandningen över havregrynen och blanda om ordentligt så det inte finns för mycket klumpar. Upprepa ett par gånger men spara lite grann. Häll upp allt i en oljad långpanna, ringla över det sista av blandninge och blanda runt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen i ungefär 25-30 minuter, blanda om då och då för att förhindra att det bränner. Låt svalna och häll upp i burk. Klart!
Till den vanliga behöver du:
1 liter havregryn
4 dl rågflinor
5 dl dinkelflingor
(stor sats även här)
1 dl vatten
0,5 dl olja
0,25-0,5 dl honung (du kan på så sätt avgöra sötma själv)
1 dl pumpakärnor
1,5 dl russin, men det går att välja valfri mängd torkad frukt, t ex russin, tranbär, aprikoser eller fikon.
 
Sätt ugnen på 175° Häll upp havregrynen, rågflingor och dinkelflingor i en bunke samtidigt som vatten, olja och honung blandas i en kastrull och värms tills det är enkelt att röra om. Ringa lite av blandningen över grynen och flingorna och blanda om ordentligt så det inte finns för mycket klumpar. Upprepa ett par gånger men spara lite grann. Häll upp allt i en oljad långpanna, ringla över det sista av blandninge och blanda runt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen i ungefär 5-10 minuter, blanda om då och då för att förhindra att det bränner. Blanda i pumpakärnor och russin, blanda om igen. Låt svalna och häll upp i burk. Klart!
Ät och njut med valfritt tillbehör. Mina favoriter är yoghurt, keso, nötter och färsk frukt! Går även utmärkt att toppa fruktsalladen, gröten och glassen med.

Kommentarer
Postat av: laura

this is perfect.

2013-04-11 @ 23:21:43
URL: http://octoberkind.blogspot.com.au/
Postat av: lisa

mums måste göra egen musli nån gång. tycker inte om den så mkt den man köper i affären, eller finns väl nån som är god.

Svar: Gör det! Så mycket bättre än att köpa, alla dagar i veckan!
cinquantejours - en fotodagbok

2013-04-12 @ 01:24:30
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Matilda

Ska testas!

Svar: Ja, ja, ja!
cinquantejours - en fotodagbok

2013-04-12 @ 09:35:15
URL: http://www.wishesandstars.se/blogg
Postat av: olivia

åh så underbart! egen müsli är bland det bästa som finns och dessa två ska jag definitivt testa!

Svar: Det är helt klart bland det bästa som finns, och säg gärna vad du tycker sen. För själv så älskar jag dem.
cinquantejours - en fotodagbok

2013-04-13 @ 16:14:45
URL: http://www.okntnmr.blogspot.se
Postat av: Lillaviol

Åh, müsli är världsgott!

Svar: Ja, verkligen!
cinquantejours - en fotodagbok

2013-04-13 @ 20:40:37
URL: http://sprallice.blogg.se
Postat av: Beata

Vad gott det verkar! Och hemmagjord müsli har verkligen en strykande åtgång, här hemma tar den slut på några få dagar.

Svar: Detsamma gäller här, därför blev det två sorter och stora satser den här gången! Men gud så gott det är.
cinquantejours - en fotodagbok

2013-04-14 @ 09:35:52
URL: http://ringbeata.blogspot.com
Postat av: malin {kodiakbird}

fantastisk oppskrift! det blir å lage musli imorgen tror jeg :)

Svar: Det tycker jag, en himla bra grej!
cinquantejours - en fotodagbok

2013-04-22 @ 18:41:22
URL: http://www.kodiakbird.squarespace.com
Postat av: Tess

Ser supergott ut! :) Kram

2013-04-25 @ 09:40:54
URL: http://inifranochut.se
Postat av: elno

provat massa olika muslisorter men denna verkade ju hur lätt som helst! :-)
sv: tack tack tack!

Svar: Det är supersimpelt, och för mig brukar oftast simpelt = gott!
cinquantejours - en fotodagbok


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0